POZIȚIONAREA DETECTOARELOR

I. FUM

Amplasarea corectă a detectoarelor cu senzori de fum este esențială pentru evitarea problemelor legate de alarmele false. Așadar, evitați montarea lor în imediată apropiere a unei surse de fum, altă decât cea specifică unui incendiu, a unei surse de abur (în bucătărie, lângă hotă de pildă), sau acolo unde sunt expuse la gaze de eșapament direct de la sursă.

Deși tehnologia în ceea ce privește detectoarele cu senzori de fum a avansat în ultimul timp, iar că urmare a acestui lucru, pe piață de specialitate actuală există produse care pot face mai bine diferența între fumul că și indicator al focului și cel provenit dintr-o altă sursă, cel mai bine este să respectați cele menționate, pentru a fi siguri de funcționarea corectă a dispozitivelor pentru detecție.

Un specialist în domeniu va poate îndrumă în ceea ce privește locul de amplasare cel mai potrivit pentru detectoarele cu senzori de fum, în funcție de suprafață spațiului și natură activităților care sunt desfășurate în cadrul acestuia. Compania noastră va stă la dispoziție pentru informații de acest gen, precum și cu produse de calitate pentru a garanta spațiilor dumneavoastră o protecție eficientă împotriva incendiilor.

* Zonele desenate cu culoare roz sunt potrivite pentru instalarea detectoarelor de fum.

II. Căldură

Amplasarea corectă a detectoarelor cu senzori de căldură este esențială pentru evitarea problemelor legate de declansarea alarmelor false. Montarea lor se poate face în imediata apropiere a unei surse de fum, altă decât cea specifică unui incendiu, cum ar fi în bucătări sau acolo unde detectoarele sunt expuse la gaze de eșapament.

Deși tehnologia în ceea ce privește detectoarele cu senzori de căldură a avansat în ultimul timp si nivelul de detectie a incendiilor este mai ridicat, cel mai bine este să respectați cele menționate, pentru a fi siguri de funcționarea corectă a detectoarelor.

Un specialist în domeniu va poate îndrumă în ceea ce privește locul de amplasare cel mai potrivit pentru detectoarele cu senzori de căldură, în funcție de suprafață spațiului și natură activităților care sunt desfășurate în cadrul acestuia. Noi va stăm la dispoziție pentru informații de acest gen, precum și cu produse de calitate pentru a garanta spațiilor dumneavoastră o protecție eficientă împotriva incendiilor.

* Zonele desenate cu culoare galbenă sunt potrivite pentru instalarea detectoarelor de fum.

III. Monoxid de carbon (CO)

Vă recomandăm să alegeți alarmele de monoxid de carbon care au la dispoziție cea mai precisă tehnologie de detecție a nivelului de CO. Intoxicația cu monoxid de carbon este principala cauză a deceselor prin otrăvire accidentală în America si Europa.

Experții din industrie recomandă instalarea unei alarme CO pe fiecare nivel al locuinței – ideal la orice nivel unde exista aparate de ardere a combustibilului și în afara locurilor de dormit. Sunt recomandate alarme CO suplimentare la o distanta de 5-20 de metri din surse de CO, cum ar fi un cuptor, încălzitor de apă sau șemineu. Aceste camere sunt de obicei bucataria, garajul sau orice tip de camera tehnica.

Detectoarele vă pot avertiza asupra situatiilor periculoase numai după ce fumul sau monoxidul de carbon ajung la senzorii lor. Alegeți locații lipsite de obstacole, uscate și ferite de condiții adverse de mediu. Nu așezați unitatea în spații inchise sau lângă o fereastră sau ușă.

* Zonele desenate cu culoare verde sunt potrivite pentru instalarea detectoarelor de fum.

Meniu