În paralel cu actualizările din legislația privind siguranța împotriva incendiilor, tehnologia de detectare si preventie evoluează continuu pentru a deveni mai rapidă și mai inteligentă – oferind așadar un nivel mai ridicat de siguranță împotrva incendiilor din locuinte. Ba mai mult, sunt disponibile un număr tot mai mare de produse care pot fi adaptate la nevoile unui rezident.

În timp ce piața produselor de siguranță împotriva incendiilor este extinsă, acest articol își propune să prezinte câteva dintre cele mai interesante noi dezvoltări ale tehnologiei de detectie a incendiilor care pot fi implementate în bucătărie – cea mai periculoasă cameră din casă. Este de așteptat ca, cu timpul, aceste produse să devină obligatorii în mod legal, în conformitate cu legislația privind siguranța împotriva incendiilor și, prin urmare, să fie tot mai prezente în case.

Ce este tehnologia multi-senzor FireAngel?

Pe măsură ce tehnologia avansează, siguranța impotriva incendiilor devine din ce în ce mai avansată, disponibilă și accesibilă. În fruntea acestui fapt se află tehnologia multi-senzor prin care unitățile de alarmă de fum monitorizează pentru orice indicații de incendiu – oferind astfel o reacție mai rapidă, mai fiabilă și mai rapidă în caz de incendiu.

Folosind o alarmă multi-senzor – altfel cunoscut sub numele de „detector de fum” de unul singur”sau„ alarmă combinată ”- este eliminată necesitatea de a încadra separat produsele cu un singur senzor (de exemplu ionizarea și alarmele optice).

Acest lucru nu numai că reduce probabilitatea falselor alarme asociate cu aceste tipuri de alarme, dar este și mai ecologic, deoarece există problema depozitarii și eliminarii alarmelor de ionizare, din cauza cantităților mici de material radioactiv (Americium 241). Este important de menționat că acest material – utilizat pentru detectarea fumului – are forma unei surse sigilate și nu reprezintă pericol pentru cei care o instalează sau o folosesc.

Specificațiile FireAngel, inclusiv gama SONA de la FireAngel (caracteristicile tehnologiei Thermoptek și Thermistek) includ:

  • Intreruperea alarmelor cu funcția de localizare – oprirea tuturor alarmelor, cu excepția alarmei inițiatiale dintr-o rețea, apăsând butonul de testare
  • Identificarea zgomotului – când este conectată fiecare unitate va suna un model sonor diferit în funcție de alarma declanșatoare, indiferent dacă este fum / căldură sau monoxid de carbon
  • Consumul de energie scăzut – de obicei mai puțin de 10% din alarma de fum mediu de 230V AC.
  • Funcția Sleep Easy – opriti avertizarea de baterie slaba timp de 8 ore, functie utila mai ales in timpul noptii cand schimbatul bateriilor nu este confortabil.
  • Tăcere inteligentă – Permite alarma să fie oprita până la 10 minute în caz de alarmă falsă cunoscută. În acest timp, dacă este detectat foc, alarma va porni avertizarea sonoră.

Tehnologia Thermistek

Alarma de căldură este singura alarmă de incendiu care este potrivită pentru instalarea în bucătării, deoarece alarmele de ionizare – care detectează particule mici de fum de la incendii cu flacără rapidă – și alarmele optice – care sunt sensibile la particule mai mari de fum de la incendii cu ardere lentă – sunt predispuse la alarme falsă atunci când gătiți.

În timp ce BS 5839-6: 2013 (cunoscut și sub denumirea de BS 5839 Pt.6) menționează avantajele instalării tehnologiei de alarma impotriva incendiilor cu senzori multipli în toată casa, (care combină tehnica optică cu alarma de căldură), precizam că numai alarmele de căldură și CO ar trebui fi instalate în bucătărie.

Deoarece peste 60% din incendiile la domiciliu încep în bucătărie, este esențial faptul că alarma dvs. de căldură să fie de înaltă calitate, eficientă și să respectă standardele europene. În mod fundamental, acest lucru va oferi rezidenților / locatarilor un avertisment mai rapid de incendiu și va salva vieți. Având în vedere acest lucru, FireAngel recomandă instalarea unei alarme de căldură cu tehnologia inteligentă Thermistek.  Această alarmă are o placă de radiantă de căldură unică pentru un răspuns mai rapid și monitorizează constant modificările de temperatură folosind un algoritm predictiv. Dacă se prevede că temperatura va crește într-un ritm periculos, alarma este inițiată pentru activare, oferind o reacție mai rapidă la incendii.

Tehnologia multi-senzor Thermistek reduce drastic numărul de alarme false.

Tehnologia Thermoptek

Thermoptek este un tipul de tehnologie al senzorului de alarmă de fum utilizat în alarma de fum multisenzor FireAngel (și în specificațiile FireAngel și gama SONA de FireAngel), recomandată de 90% din serviciile de urgenta din Marea Britanie.

Tehnologia Thermoptek oferă un răspuns mult mai rapid la foc, oferind ocupanților locuinței mai mult timp pentru a scăpa în caz de incendiu. Această tehnologie este disponibilă la un preț accesibil și este vândută la un cost similar cu alte detectoare cu un singur senzor.

Cum funcționează detectoarele FireAngel Thermoptek:

Tehnologia Thermoptek® combină cele mai noi tehnici de detectare optică cu îmbunătățire termică. Diferite elemente de detectare monitorizează în mod constant două efecte diferite ale incendiilor (fum și temperatură).

Dacă se detectează o creștere a temperaturii mai mare decat in mod normal, sensibilitatea alarmei de fum este crescută. Aceasta oferă un timp de răspuns mai rapid la toate tipurile de foc; focare cu foc rapid sau cu ardere lentă.

Alarmele multisenzor Thermoptek au un timp de răspuns mult mai rapid față de alarmele de incendiu tradiționale cu un singur senzor și sunt, de asemenea, mult mai puțin predispuse la alarmele false.

Poziționare: Alarmele multisenzor sunt potrivite pentru instalarea pe holuri, dormitoare, camere de zi și camere de luat masa.

Meniu