Certificări la standarde europene

British Standards BS 5839-6: 2019 – Ce s-a schimbat?

Actualizarea recentă a standardului BS 5839:6 privind sistemul de detectare și alarmare a incendiilor, în special Partea a 6-a din BS 5839, prezintă codul de practică pentru proiectarea, instalarea, punerea în funcțiune și întreținerea sistemelor de detectare și alarmare a incendiilor din locuințele private. Aici, Ian Ballinger, manager de certificare pentru FireAngel, prezintă principalele actualizări menite să asigure respectarea constantă a specificatiilor la instalarea și intretinerea sistemelor de detectare a incendiilor din locuintele private.

Lansat 1995, British Standard BS 5839-6 s-a stabilit de mult timp ca un standard de referință pentru constructori, arhitecți și personalul de interventii la urgente. În ceea ce privește punerea în aplicare a măsurilor de prevenire a incendiilor în spațiile domestice, inclusiv HMO-urile și locuințele protejate, atât în ​​unitățile de locuit, cât și în zonele comune, standardul se aplică atât locuințelor noi construite, cât și celor deja existente.

Au fost adăugate, în special, noi recomandări pentru detectarea incendiilor în locuinte noi, în timp ce au fost introduse instrucțiuni revizuite privind instalarea sistemelor de alarmă pentru incendii în blocuri construite deja. Standardul a fost, de asemenea, actualizat pentru a reflecta actualizările făcute în partea 1 în 2017, care se referă la spații non-domestice, combinate cu orice alte actualizări făcute la alte standarde de sigurantă.

Ce este standardul britanic BS EN 50292: 2013?

Monoxidul de carbon este un ucigaș tăcut: nu îl poți vedea, mirosi sau gusta. Acesta este motivul pentru care instalarea alarmelor de monoxid de carbon este într-o locuinta este importantă și este singura modalitate certificată de a detecta prezența și preveni intoxicațiile cu monoxid de carbon. Standardul britanic BS EN 50292: 2013 oferă recomandări privind instalarea și întreținerea alarmelor de monoxid de carbon.

Standardul prevede că o alarmă cu monoxid de carbon trebuie instalată în:

  • Camerele care au orice fel de sistem de ardere a combustibilului – cum ar fi foc deschis, aragaz, soba sau cazan
  • Camere în care oamenii petrec cel mai mult timp – cum ar fi camerele de zi
  • Dormitoare
  • Orice cameră care are o sursa de fum care trece prin ea

Pozitionarea corectă asigură că o scurgere de monoxid de carbon poate fi detectată din toate sursele potențiale și alarma poate fi auzită în întreaga locuinta.

Standarde NFDAAF

Eticheta NF DAAF de pe detectoarele de fum autonome AngelEye oferă o garanție suplimentară că:

  • detectorul a fost proiectat și fabricat pentru a satisface nevoile consumatorilor;
  • detectorul este fiabil și simplu de întreținut.

Eticheta DAF NF este rezultatul unei abordări proactive profesionale care, împreună cu Certificarea AFNOR, au definit specificații stricte bazate pe standardul european EN 14604.

Standarde EN 14604:2005 AC:2008

Acest standard european a fost aprobat de CEN la 21 martie 2005. Membrii CEN sunt obligați să respecte Regulamentul intern CEN / CENELEC care prevede condițiile acestui  stadard european. Listele actualizate și referințele bibliografice referitoare la astfel de informații naționale pot fi obținute la cerere de la Secretariatul Central sau la orice membru CEN.

Acest standard european există în trei versiuni oficiale (engleză, franceză, germană). O versiune în oricare altă limbă, realizată prin traducerea
sub responsabilitatea unui membru CEN și notificarea secretariatului central are același statut ca și versiunea inițală.

Membrii CEN sunt organisme naționale pentru reglementarea standardelor din Austria, Belgia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit.

Certificări si omologări

Toate produsele FireAngel și AngelEye sunt omologate la cele mai înalte standarde europene pentru a evita orice probleme de funcționalitate și siguranță. Folosiți linkurile de mai jos pentru a descărca certificatele de atestare ale produselor noastre:

AngelEye 625, FireAngel ST-622, FireAngel ST-630

FireAngel HT-630, FireAngel WHT-630

FireAngel CO-9B si CO-9D

FireAngel SCB10

Meniu