NIVELE DE SECURITATE PENTRU DETECTOARE

In functie de nivelul de securitate dorit, instalarea detectoarelor de fum, caldura si CO se face dupa un plan bine stabilit, in care se ia in calcul suprafata locuintei si tipul camerelor. Recomandarea noastra este sa aveti cel putin un nivel minimal de securitate pentru protetcia impotriva pericolulor de incendii si intoxicatii cu CO.

1. Nivel minimal

Pentru un minim grad de protecție împotriva incendiilor este recomandat sa instalați detectoare de fum. caldură sau CO în holurile locuinței. Holurile au de obicei cai acces către toate camerele locuințelor, astfel încât alarma detectoarelor amplasate aici poate fi auzită în mai multe încăperi.

2. Nivel mediu

La un nivel mediu de securitate, manualul prevede că toate locuințele trebuie să fie prevăzute cu un sistem de alarmă instalat după cum urmează:

  • Cel puțin un detector de fum în spațiul principal de locuit (de obicei camera de zi, mansardă)
  • Cel puțin un detector de fum în fiecare spațiu de circulație de pe fiecare etaj (cum ar fi holurile)
  • Cel puțin un detector de căldură în fiecare bucătărie.

3. Nivel ridicat

Pentru o protecție avansată, recomandăm instalarea detectoarelor în următoarele locații:

  • Cel puțin un detector de fum în fiecare spațiu de circulație de pe fiecare etaj (cum ar fi holurile)
  • Cel puțin un detector de fum în camera principală si dormitoare
  • Cel puțin un detector de căldură în fiecare bucătărie.

4. Nivel maxim

Pentru o protecție avansatărecomandăm instalarea detectoarelor în următoarele locații:

  • Cel puțin un detector de fum în fiecare spațiu de circulație de pe fiecare etaj (cum ar fi holurile)
  • Cel puțin un detector de fum în camera principală si dormitoare
  • Cel puțin un detector de căldură în fiecare bucătărie
  • Cel puțin un detector de monoxid de carbon în bucătărie și în inceparile unde există o sursă de ardere a combustibilului.

Nivel de securitate la detectoare de fum

Detectorul de fum este proiectat pentru a vă avertiza prin declanșarea unei alarme atunci când detectează fum; el nu poate acționa dacă fumul nu ajunge la el! Dacă un incendiu are loc într-o locație departe de detectorul de fum, cum ar fi o altă cameră, fumul ar putea să nu ajungă la detector în timp suficient pentru a vă avertiza despre pericol.

Recomandarea minimală pentru numărul de detectoare de fum instalate este câte unul pe fiecare etaj, dar pentru o protecție totală vă recomandăm să instalați unul în fiecare încăpere plus un detector de căldură în bucătărie și camera tehnică pentru centrala pe lemne, daca există.

ATENȚIE: Detectorul de fum nu funcționează fără baterii. Când bateriile detectorului ajung la sfârșitul duratei de viață, se emite un semnal sonor de avertizare la fiecare 40 de secunde. În acest caz, trebuie să înlocuiți detectorul cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de 30 zile.

IMPORTANT: Detectoarele de fum sunt proiectate pentru a vă avertiza cu o alarmă sonoră la un nivel specificat de standardul european EN 14604: 2005. Diverse obstacole sau diverse surse zgomotoase vă pot împiedica să auziți alarma. Este posibil ca persoanele cu somn profund sau sub influența alcoolului sau a drogurilor să nu audă sau să reacționeze la alarmă. Testați și verificați dacă puteți auzi alarma în toate circumstanțele. În caz de îndoială, instalați detectoare de fum suplimentare după cum este necesar.

ATENȚIE: Detectorul de fum nu este potrivit pentru avertizarea persoanelor cu deficiențe de auz. Vă recomandăm să instalați sisteme de alarmă special concepute pentru a alerta persoanele cu pierderi de auz. Punem la dispoziție variante alternative pe care le găsiți pe site-ul nostru www.FireGuard.ro

ATENȚIE : Ca în cazul oricărui dispozitiv electronic, acesta poate să eșueze și să nu detecteze la timp toate tipurile de foc pentru a vă avertiza asupra pericolului și a oferi timp adecvat pentru evacuarea dumneavoastră.

Pentru a asigura siguranța maximă, testați săptămânal alarma de fum și asigurați-vă că funcționează perfect. Detectorul de fum este conceput pentru a detecta fumul și pentru a vă avertiza in caz de foc. Nu detectează monoxid de carbon sau gaz natural. Nu poate stinge incendii. Acest detector de fum are o durată de viață de 10 ani și nu poate fi considerat un înlocuitor pentru asigurarea de viață sau asigurarea împotriva incendiilor.

Nivel de securitate la detectoare de căldură

Detectorul de căldură este proiectat pentru a vă avertiza prin declanșarea unei alarme atunci când detectează cresteri de temperatura. Dacă un incendiu are loc într-o locație departe de detectorul de căldură, cum ar fi o altă cameră, detectorul nu va detecta pericolul în timp suficient pentru a vă avertiza.

Recomandarea minimală pentru numărul de detectoare de căldură instalate este câte unul în fiecare camera tehnica, bucatarie sau orice alta incapere unde exista o sursa de fum, unde detectoarele de fum nu sunt eficiente si declanseaza alarme false.

ATENȚIE: Detectorul de căldură nu funcționează fără baterii. Când bateriile detectorului ajung la sfârșitul duratei de viață, se emite un semnal sonor de avertizare la fiecare 40 de secunde. În acest caz, trebuie să înlocuiți detectorul cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de 30 zile.

IMPORTANT: Detectoarele de căldură sunt proiectate pentru a vă avertiza cu o alarmă sonoră la un nivel specificat de standardul european EN 14604: 2005. Diverse obstacole sau diverse surse zgomotoase vă pot împiedica să auziți alarma. Este posibil ca persoanele cu somn profund sau sub influența alcoolului sau a drogurilor să nu audă sau să reacționeze la alarmă. Testați și verificați dacă puteți auzi alarma în toate circumstanțele. În caz de îndoială, instalați detectoare de fum suplimentare după cum este necesar.

ATENȚIE: Detectorul de căldură nu este potrivit pentru avertizarea persoanelor cu deficiențe de auz. Vă recomandăm să instalați sisteme de alarmă special concepute pentru a alerta persoanele cu pierderi de auz. Punem la dispoziție variante alternative pe care le găsiți pe site-ul nostru www.FireGuard.ro

ATENȚIE : Ca în cazul oricărui dispozitiv electronic, acesta poate să eșueze și să nu detecteze la timp toate tipurile de foc pentru a vă avertiza asupra pericolului și a oferi timp adecvat pentru evacuarea dumneavoastră.

Pentru a asigura siguranța maximă, testați săptămânal alarma de căldură și asigurați-vă că funcționează perfect. Detectorul de căldură este conceput pentru a detecta cresterea de temperatura și pentru a vă avertiza in caz de foc. Nu detectează monoxid de carbon sau gaz natural. Nu poate stinge incendii. Acest detector de căldură are o durată de viață de 10 ani și nu poate fi considerat un înlocuitor pentru asigurarea de viață sau asigurarea împotriva incendiilor.

Nivel de securitate la detectoare de carbon

Detectorul de CO este proiectat pentru a va avertiza prin declanșarea unei alarme atunci când detectează un nivel ridicat de monoxid de carbon; el nu acționează dacă monoxidul de carbon nu ajunge la el! Dacă infiltrările de CO au loc într-o locație departe de detector, cum ar fi o altă cameră, acestea ar putea să nu ajungă la detector în timp suficient pentru a vă avertiza despre pericol.

Recomandarea minimală pentru numărul de detectoare de CO instalate este câte unul în fiecare camera tehnica, dar pentru o protecție totală recomandăm să instalati detectoare de fum în încăperi plus un detector de căldură sau CO în bucătărie, spălătorie și camera tehnică pentru centrala pe lemne, daca există.

ATENȚIE: Detectorul de CO se alimenteaza cu 2 baterii înlocuibile AA. Bateriile sunt incluse în pachet. Când bateriile detectorului ajung la sfârșitul duratei de viață, se emite un semnal sonor de avertizare o dată pe minut. În acest caz, trebuie să înlocuiți bateriile cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de maxim 30 zile. Daca avertizarea sonoră persistă după ce au fost schimbate bateriile atunci trebuie sa înlocuiți detectorul de CO.

IMPORTANT: Detectoarele de CO sunt proiectate pentru a va avertiza cu o alarmă sonoră la un nivel specificat de standardul european EN 14604: 2005. Diverse obstacole sau diverse surse zgomotoase va pot împiedica să auziti alarma. Este posibil ca persoanele cu somn profund sau sub influența alcoolului sau a drogurilor să nu audă sau să reacționeze la alarmă. Testati și verificati dacă puteți auzi alarma în toate circumstanțele. În caz de îndoială, instaleati detectoare de CO suplimentare după cum este necesar.

ATENȚIE: Detectorul de CO nu este potrivit pentru avertizarea persoanelor cu deficiențe de auz. Recomandăm să instalati sisteme de alarmă special concepute pentru a alerta persoanele cu pierderi de auz. Punem la dispoziție variante alternative pe care le găsiti pe site-ul nostru www.FireGuard.ro

ATENȚIE : Acest detector de CO încorporează cea mai recentă tehnologie și a fost testat independent pentru a respecta toate standardele europene relevante. Cu toate acestea, ca în cazul oricărui dispozitiv electronic, acesta poate să eșueze și să nu detecteze la timp nivelul de CO periculos pentru a te avertiza asupra pericolului și a oferi timp adecvat pentru evacuarea ta.

Pentru a asigura siguranța maximă, testeati săptămânal alarma de CO și asigurati-va că funcționează perfect. Detectorul de CO este conceput pentru a detecta monoxidul de carbon și pentru a va avertiza in caz de foc sau nivel ridicat de CO. Nu poate stinge incendii. Acest detector de CO are o durată de viață limitata și nu poate fi considerat un înlocuitor pentru asigurarea de viață.

Meniu