Tehnologia de interconectare Wi-Safe 2

Într-o rețea de detectoare de fum si monoxid de carbon Wi-Safe 2, dacă se declanșează o alarmă, toate dispozitivele din rețea se activează.

Această tehnologie inteligentă permite comunicarea wireless între produsele Wi-Safe 2. Când sună o alarmă, toate sună. Pot fi interconectate până la 50 de dispozitive într-o singura rețea. Fiecare alarmă comunică cu celelalte, trimițând și primind continuu semnale wireless, pentru a monitoriza și comunica în mod constant cu rețeaua. Când orice alarmă detectează fum, căldură sau monoxid de carbon (CO), modulul wireless din interior trimite un semnal tuturor alarmelor conectate asigurând o reacție rapidă în rețea.

Protecție îmbunătățită

Gama de produse Wi-Safe 2 este concepută pentru a oferi un nivel îmbunătățit de siguranță împotriva incendiilor si intoxicatiilor cu monoxid de carbon pentru persoanele cu risc ridicat, precum cei cu problem de auz, cei cu pierderi auditive ușoare până la moderate, persoane sub influența alcoolului sau a drogurilor și copii.

Conexiune

Produsele Wi-Safe 2 pot fi conectate în câteva secunde cu un simplu proces de conectare cu două butoane. Wi-Safe 2 simplifică instalarea fără a fi nevoie de cabluri suplimentare si fara a face deranj sau mizerie.

Localizare inteligentă

Funcția de localizare inteligentă se activeaza prin apăsarea butonului Test / Silence de pe orice alarmă din rețea. Toate alarmele se vor opri inafară de alarma inițială care a sesizat fum, căldură sau monoxid de carbon.

Care este procesul de „Învățare” pentru a conecta alarmele?

Procesul de „învățare în” este un mod simplu și inteligent de a conecta wireless până la 50 de dispozitive Wi-Safe 2 diferite de siguranță la incendiu într-o proprietate. Detectoarele interconectabile sunt foarte benefice pentru rezidenți, deoarece, atunci când o alarmă detectează o problemă, toate alarmele de fum / căldură / monoxid de carbon (CO) din rețeaua wireless vor suna. Locuitorii vor fi alertati indiferent de locul în care se află în casă și vor afla tipul pericolului.

Modelul de sunet al tuturor alarmelor interconectate depinde de alarma inițială, ceea ce înseamnă că fiecare unitate va avea un sunet diferit fie pentru un fum de fum / căldură, fie pentru un CO. Aceasta înseamnă că locuitorii vor ști rapid dacă a fost detectat CO sau foc, permițându-le să răspundă rapid în consecință.

De ce să folosim detectoare interconectabile wireless?

În timp ce alarmele de sine stătătoare sunt limitate de zona înconjurătoare în  carepot detecta pericolele și distanța pe care sunetul lor o poate parcurge. Detectoarele interconectate oferă o siguranță sporită, întrucât trimit și primesc continuu semnale wireless, pentru a monitoriza și comunica în mod constant cu celelalte alarme din rețea. Mai mult, folosind alarme wireless care se conectează prin „învățare” la retele cu frecvență radio, spre deosebire de cele cu fir, reduceți cu adevărat timpul de instalare și procesul este mult mai puțin distructiv decât montarea fizica a cablului de retea.

Notă: SONA de la FireAngel are capacitatea de a avea un sistem mixt, permițând interconectarea bateriilor FireAngel, a releelor de rețele și a alarmelor Wi-Safe 2 în cadrul unei singure rețele.

O singură retea Wi-Safe 2 este necesară pentru a adapta un sistem Fireangel interconectat cu fir pentru a comunica cu alte produse FireAngel wireless din retele Wi-Safe 2. De asemenea, vă permite să conectați rețele separate interconectate cu fir (cum ar fi la etaj și jos) într-o singură rețea adăugând doar o alarmă Wi-Safe 2 la fiecare secțiune.

Video: Cum să înveți alarmele de fum
Pentru o prezentare rapidă a modului „învățare”, vă rugăm să vedeți videoclipul de mai jos.

VIDEO AICI WI-SAFE 2

NB: Procesul de „Învățare” este același atât pentru rețeaua Wi-Safe 2, cât și pentru produsele FireAngel (inclusiv SONA by FireAngel) alimentate cu baterii.

Cum să „înveți” detectoarele de fum

Cu toate că mai jos este descris procesul general de „învățare” pentru interconectarea a 2 alarme FireAngel, asigurați-vă că consultați manualul utilizatorului pentru o instalare corecta.

Instrucțiuni pentru învățarea la alarmele de fum

  • Instalați detectorul 1 așa cum este descris în manualul produsului
  • Instalați placa de bază pentru detectorul 2 în locația recomandată (nu atașați încă alarma!)
  • Folosind un stilou cu bilă (sau o șurubelniță mică / clemă deschisă) împingeți scurt și eliberați „butonul de învățare” LEARN de pe spatele detectorului 2 – acesta este o gaură circulară mică
  • LED-ul roșu de lângă butonul de învățare va clipi scurt, apoi se va aprinde timp de aproximativ 5 secunde, ceea ce înseamnă că detectorul 2 este acum gata să primească semnalul de conexiune
  • În timpul acestor 5 secunde, trebuie să apăsați scurt butonul TEST – acest lucru va interconecta wireless cele 2 detectoare; Detectorul 1 va emite acum un sunet sonor format din 2 cicluri de 3 bipuri puternice
  • Pe modulul wireless al detectorului 2, LED-ul roșu va clipi acum pentru a indica faptul că a fost „învățat” cu succes
  • Acum puteți monta Detectorul 2 pe placa de bază

Este important să rețineți:

Dacă butonul de testare nu este apăsat în fereastra de 5 secunde, procesul va eșua. Vă rugăm să repetați procesul. Orice alarma suplimentară din rețea poate fi „învățată” în același mod, cu orice alarmă deja în rețea folosită ca „Detector 1”. Odată „învățat” cu un detector, el devine devine parte a rețelei. Nu trebuie să fie „învățat” cu toate celelalte detectoare din rețea, este suficient  fie conectat doar cu un detector din rețea și va fi conectat și cu restul detectoarelor din acea rețea.

Produsele FireAngel Wi-Safe 2 se pot interconecta fără fir doar cu alte produse compatibile cu retele Wi-Safe 2.

Cum se deconecteaza detectoarele Wi-Safe 2

Pentru un videoclip scurt despre cum să „deconectati” detectoarele Fireangel, vizionati prezentarea noastra aici:

VIDEO DECONECTARE WI-SAFE 2

Beneficii pentru rezidentii vulnerabili

Detectoarele inerconectabile oferă un nivel sporit de siguranță pentru toți rezidenții, dar pot fi deosebit de avantajoși pentru cei vulnerabili, cum ar fi copiii, persoanele în vârstă și cei care trăiesc cu un handicap sau o boală precum demența. Acest lucru se datorează faptului că produsele noastre specializate pot fi conectate în sistem dupa cum urmează:

Sunete de frecvență joasă

Detectoarele de acest tip au sanse mai mare să trezească persoane cu risc ridicat (cum ar fi copiii), cei cu pierderi de auz ușoare până la moderate sau cei sub influența alcoolului.

Stroboscop și placa vibratoare

Sunt potrivite pentru persoanele care au pierdere de auz severa sau completa. Lumina de tip stroboscop va oferi un avertisment vizual de pericol de incendiu / CO, în timp ce plăcuțele vibrante (așezate sub o pernă) vor vibra pentru avertizare și pe timpul noptii.

Meniu